alt Reutuvaaran Savottakämppä, Sotatunturi

Reutuvaaran kämppä on ns. kaksipäinen kämppä, tilaa siinä on kaikkiaan 243 m².

Reutuvaara

Reutuvaaran kämppäkartano sijaitsee kunnan pohjoisosassa, lähellä Sotatunturia. Petipaikkoja löytyy yhteensä 50 yöpyjälle. Kämppä on varustettu patjoilla sekä ruokailuastioilla. Kämppäkartanoon kuuluvat myös sauna, kymmenen hevosen talli, liiteri, kellari sekä käymälät. Reutuvaarassa ei ole lukitsemattomia tiloja. Reutuvaaran kämppä on rakennettu v.1951 ja se on kunnostettu vuosina 1988-1990.

Paikallinen harrastajanäyttelijäyhdistys Rösölänperän Ruppanat esiintyi Savottakämppien vihkiäisten 10-vuotisjuhlissa. He esittivät savotta-aiheisen näytelmän ”Varsitien varrelta”. Yleisö seurasi näytelmää puisilta katsomopenkeiltä.

Reutuvaaran kämppä soveltuu erinomaisesti erilaisten retkien, leirikoulujen ja kurssien pitopaikaksi. Siellä voi myös järjestää pikkujouluja, häitä ja muita juhlia sekä viettää lomaa. Kämpän omistaa ja hallinnoi Metsähallitus. Kämppää vuokrataan ennakkovarauksella, enintään 7 vuorokaudeksi kerrallaan. Varaukset ja tiedustelut: Mikko Taipalus 044-3036062 ja Anu Uusinarkaus 0400-635551 . Perittävä vuokra vastaa lähinnä huolto- ja hoitokuluja. Vuokraan sisältyvät sauna- ja polttopuut.

alt alt alt