Korvatunturin retkeilyreitti

Kemihaara-Korvatunturin murusta, 18 km. Kemihaarasta kulkee merkitty retkeilyreitti Korvatunturin murustalle. Talvisin reitti on hyvin hiihdettävissä moottorikelkan jälkeä pitkin.

Korvatunturi sijaitsee keskellä erämaata Koillis-Lapissa, aivan Suomen ja Venäjän rajalla. Korvatunturille päästäkseen joutuu näkemään hieman vaivaa, mutta satumainen kohde kyllä palkitsee vaivannäkijän. Helpoiten Korvatunturin pääsee näkemään Kemihaarasta käsin. Kemihaara sijaitsee Savukosken kunnan pohjoisosassa, 107 km Savukosken kirkonkylältä pohjoiseen.

Reitti alkaa Kemihaaran Loman pihasta, aivan Urho kekkosen kansallispuiston laidalta. Reitti ylittää Keskihaaran ja kulkee halki pienten kuusikoiden ja aapasoiden kuivalle mäntykankaalle. Poroaidan jälkeen saavutaan Vieriharjun autiotuvan pihapiiriin. Matkaa Kemihaarasta autiotuvalle tulee noin 10 km. Vieriharjun autiotuvalla on myös sauna.

Vieriharjun autiotuvalta reitti jatkuu matalia kankaita ja aapasuojaksoja pitkin Korvatunturinmurustalle. Murustalta on komeat näkymät itse salaperäiselle Joulupukin Korvatunturille. Mikäli haluat aivan Korvatunturille asti, on luvat haettava rajavartiolaitokselta etukäteen. Korvatunturi sijaitsee Suomen ja Venäjän rajavyöhykkeellä, jossa saa liikkua vain luvan kanssa rajamiesten seurassa.

Korvatunturin reitti on ns. matkailupalvelureitti, jolla on mahdollista järjestää luvanvaraisia moottorikelkalla huollettuja hiihtovaelluksia. Reitin varrella on yksi tulenteko paikka sekä Vieriharjun autiotupa. Perillä Korvatunturin Murustalla on myös tulentekopaikka. Murustalle on pystytetty Rauhanpaalu maailman rauhan merkiksi.

Ulkoilureittiluokitus: Keskivaativa

Opastettuja retkiä Korvatunturille järjestävät Kemihaaran Loma ja Samperin Savotta.

Kulkuyhteydet Kemihaaraan.