Nuorttin retkeilyreitti

Reitti sijaitsee UKK-puiston erämaaosassa upeissa Nuorttijoen maisemissa ja sen pituus on n. 40 km.

 

Nuorttin kanjoni sekä jylhät vaara- ja metsämaisemat luovat erämaista tunnelmaa. Reitti on merkitty maastossa punaisilla maalimerkeillä. Retkeilyreitin varrella ja sen läheisyydessä on neljä autio- ja varaustupaa, jotka kaikki sijaitsevat reitin alku- ja loppupäässä sekä runsaasti avo- ja umpilaavuja.

Reitti on UK-kansallispuiston Nuorttin erämaaosassa, jossa tulenteko on sallittu vain sitä varten osoitetuissa paikoissa käyttäen säästeliäästi ainoastaan tarkoitukseen varattua puuta. Avotulenteko on kokonaan kielletty metsäpalovaroituksen aikana. Reitin varrella on parikymmentä rakennettua tulipaikkaa.

Nuorttijoki laskee Venäjälle Nuorttijärveen, josta nousee mm. taimenta ja harjusta jokeen. Jokialue on harvoja paikkoja, joissa kalasto täydentää itseään, istutuksia ei tehdä. Retkeilyreitillä onkin mahdollisuus loistavasti yhdistää retkeily ja kalastus.

Ulkoilureittiluokitus: Vaativa

alt

Savukoskelta reitin alkupäähän on n. 100 kilometriä. Vaivattomin tapa liikkua on oma auto. Yleisillä kulkuneuvoilla pääsee Savukoskelle ja siitä arkipäivisin Ainijärven rajavartioasemalle menevällä postitaksilla, millä pääsee bussilipun hinnalla Tulppion Majoille saakka. Siitä eteenpäin Haukinivoille (15 km) eli matkasta reitin alkupäähän on sovittava erikseen ja hinta on normaali taksihinta. Myös paluumatkasta kannattaa sopia etukäteen.

Varaustupien varaukset:
Koilliskairan Luontokeskus
Puh. 0205 64 7251.

Avaimia saa mm. Savukosken Luontokeskuksesta ja Tulppion Majoilta.
Tarkempia tietoja reitistä, kalastuksesta, kulkuyhteyksistä ja aikatauluista:
Opastuskeskus Korvatunturi
Puh. 0205 64 7556

Tietoja myös osoitteista:
www.metsa.fi
www.luontoon.fi