alt
Korvatunturi

Savukosken kaukaisinta kolkkaa ympäröivän erämaaluonnon keskeltä nousevat Korvatunturin laet.

 

Jo Markus-Setä kertoi aikoinaan Joulupukin asuvan Korvatunturilla ja siellähän Joulupukki edelleen Muorinsa kanssa asustaa. Hiljaisuus ja metsäerämaat eläimineen ja luonnonantimineen ovat KorvatunturinMaan rikkaus. Savukosken kunnasta suurin osa on asumatonta KorvatunturinMaata.

Korvatunturi sijaitsee Savukosken kirkonkylästä pohjoiseen 135 km. Autolla pääsee Kemihaaraan asti, 20 km etäisyydelle Korvatunturista. Kemihaarasta lähtee merkitty retkeilyreitti Korvatunturin murustalle, 18 km. Reitin varrella on mahdollisuus yöpyä Vieriharjun autiotuvassa. Korvatunturin reitti on ns. matkailupalvelureitti, jolla on mahdollista järjestää luvanvaraisia moottorikelkalla huollettuja hiihtovaelluksia.

Korvatunturi sijaitsee Suomen ja Venäjän rajalla. Talvella Korvatunturille pääsee tutustumaan esim. paikallisen matkailuyrittäjän kyyditsemällä moottorikelkalla. Upeita maisemia Korvatunturin päältä pääsee ihailemaan milloin vain, kunhan vain hankkii rajavyöhykeluvan joko sähköisesti osoitteesta www.raja.fi, www.suomi.fi tai tilaamalla luvan Lapin rajavartioston toimipisteistä. Lupa on ilmainen ja samaan lupaan voi liittää useampia samassa ryhmässä liikkuvia henkilöitä. Lupa on tarkoitettu kertaluontoiseen lyhytkestoiseen käyntiin Korvatunturilla.

 
alt

Satumaisia retkiä Korvatunturille järjestävät Kemihaaran Loma ja Samperin Savotta.

Kysy lisää!