Riihimäen Erämessut 10.–13.6.2010

Savukoski oli hyvin edustettuna Riihimäen 19. Erämessuilla 10.–13.6.2010. Messuosasto varattiin Rovaniemen kehitys Oy:n kautta. Osasto sijaitsi Lappikujalla. Messuilla oli paljon kävijöitä, jonkun verran porukkaa kuitenkin verotti perjantain huono sää. Savukosken osastolla vierailleista suurin osa oli kalastuksesta kiinnostuneita, lisäksi retkeilijöitä oli jonkun verran. Paljon oli myös sellaisia, jotka tulivat vain muistelemaan, kun olivat käyneet Savukoskella joskus.

Mosku alias Kai Lehtinen vieraili Savukosken osastolla torstaina. Lappiosaston lavalla mainostettiin Savukoskea useampaan otteeseen kuuluttamalla mm. tulevista tapahtumista kuten Savottapäivistä ja Yöttömän Yön Soudusta. Sää oli torstaina mitä erinomaisin.

   alt
Kuva 1. Savukosken osastolla Mosku ja esittelijät.

Savukoskelta messuilla esittelemässä mukana olivat Susanna Schwartz-Matero, Niko Lakela, Juhani Peltoniemi, Mikko Kilpimaa ja Piritta Lakela.

Joulumuori viihdytti messukävijöitä perjantaina, lapsilla ja muilla messuvierailla oli messujen jokaisena päivänä mahdollisuus kirjoittaa terveisveiviin terveisensä suoraan Korvatunturille. Lisäksi osastolla sai osallistua Kemi-Sompion porolukua koskevaan arvontaan. Kysymyslappuja monistettiin yhteensä 260 kpl, kaikki lomakkeet menivät. Jokaisella arvontaan osallistuneelle jaettiin Savukoski-avainkaulanauha vastaajapalkinnoksi. Esitteitä meni noin 200 kpl / esite. Yhä enemmän kuitenkin asiakkaat hakevat tietoa internetistä.

Itä-Lapin kunnista oli mukana Savukosken lisäksi vain Salla yhteisosastolla Tuntsa-kaupan kanssa. Muita osastoja: Sodankylä, Tankavaara, Levi, Ruka, Kuusamo. Messuilla oli todella paljon eräaiheista tarjontaa. Paljon näytteilleasettajia, vähän ”rihkamamyyjiä”.

Savukoskella 15.7.2010, Piritta Lakela