Metsästys

Metsästyksellä on Savukosken alueella vuosisatoja vanhat perinteet. Aikoinaan koko perheen elanto on hankittu riistaeläinten metsästyksellä. Hyvät  erämiestaidot ovat olleet arvossaan.

Savukosken aluetta pidetään metsästyksen ihannepaikkana, varsinkin haukkuvien lintukoirien kanssa metsästävien keskuudessa. Luonnonpuitteet metsästykselle ovat erinomaiset. Näkyvyys maastossa on satoja metrejä vähäisen peitteellisyyden vuoksi. Toisaalta avonaisuus vaatii varovaisempaa liikkumista ja tuo siten lisää jännitystä metsästykseen.

Ikimetsien metsot ja koppelot antavat kokeneellekin metsästäjälle kelpo vastuksen. Kanakoiramiehille ja koirattomillekin metsästäjille löytyy riekkoja koko alueelta. Vankkojen metsästysperinteiden ja hyvien lintukoiraolosuhteiden perusteella Savukosken kunta julistautui v. 1998 Suomen pystykorvakunnaksi.

Savukoski on aina ollut myös suurriistan kotiseutuja. Karhuja saadaan saaliiksi vuosittain, hirvet ovat osana metsien monipuolista eläinkuntaa. Turkiseläimistä ja pienpedoista tärkeimmät pyydettävät ovat kettu ja näätä.