Kalastus

Savukosken alueella on satoja kilometrejä urheilukalastukseen soveltuvia jokia, suuresta ja mahtavasta Kemijoesta aina pienimuotoisiin puroihin asti.

Kemijoki ja Kairijoki soveltuvat erinomaisesti sekä heitto, että perhokalastukseen. Joet on hyvin kahlattavissa ja etenkin Kairijoki aukearantaisena on oikea perhokalastajan ihannejoki. Kalastuskauden aikana alueelle istutetaan pyyntikokoista taimenta. Kalakantaa kuuluvat myös harjus ja siika.

Nuorttijoki, joka laskee Venäjän puolella olevaan Nuorttijärveen, tarjoaa luontaisen kalastonsa ansiosta haasteita niin uistin- kuin perhokalastajallekin. Kaiken lisäksi Nuorttijoki on myös upea maisemiltaan. Rajaa lähestyessään joki virtaa yhä jylhemmäksi muuttuvassa kanjonissaan. Ei siis ole ihme, että joella on vankkumaton kävijäkuntansa.

Luirojoki saa alkunsa maankuulusta Luirojärvestä. Lokan tekoaltaan kohdalla joki katkeaa. Joki on melontakelpoinen ja kalaisa. Taimenen poikastuotanto on koskialueilla käynnistynyt ja runsaasta haukikannasta huolimatta joessa on taimenta ajoittain saaliiksi asti. Pääasiallinen saalis on kuitenkin harjusta ja haukea.


Värriöjoki saa alkunsa Värriötunturin juurelta. Värriöjoki on rauhallinen ja kalaisa. Saaliina ovat harjus, siika, taimen ja nieriä. Martin kylän alapuolella Värriöjoki laskee Kemijokeen.

Tenniöjoki on juoksultaan hitain ja syvin joki, jossa on erinomaiset mahdollisuudet vetouisteluun. Saaliskaloina ovat taimen, harjus ja hauki.

Naruskajoen latvat lähtevät Tuntsan erämaan laidalta. Joki on tunnettu melojienkin keskuudessa reippaista koskistaan.  Naruskajoen kalalajeja ovat harjus, ahven sekä istutettu taimen.